یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عاشورا را به ماه شمسی بردن تیشه بر ریشه آن زدن است که این را مخالفین عاشورا و مکتب اهل بیت (ع) مطرح می‌کنند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله احمد بهشتی شب گذشته در جمع طلاب وفضلای نجف‌آبادی مقیم قم با اشاره به وظایف طلبگی از جمله تبلیغ گفت: پیامبران همه مبلغ بودند که پیامبر اسلام در رأس آنها قرار دارند و امروز این وظیفه بر دوش علما و روحانیون است.

رییس دانشگاه قم با بیان این که پیامبر اسلام بار تبلیغ را به نحو احسن و اکمل انجام دادند، افزود: حضرت محمد (ص) وظیفه تبلیغ را تا آخرین لحظه که معرفی امیرالمؤمنین (ع) به عنوان امام بود انجام دادند و امروز این وظیفه بر عهده ماست. اگر ما نیز این وظیفه را به خوبی انجام دهیم، ادامه دهنده راه آن حضرت هستیم.

وی ادامه داد: رسالت تبلیغ انبیاء را روحانیت بر دوش کشیده و تاکنون در انجام این وظیفه موفق بوده وتا ابد آن را انجام خواهد داد.

عضو خبرگان رهبری با بیان این‌که رسالت تبلیغ باید توأم با خشیت در برابر خدا باشد اظهار داشت: جایگاه تبلیغ بسیار با عظمت است، بنابراین باید اول از راه دانش و حکمت وارد شد و حکیمانه سخن گفت و عقل را به کار انداخت.

وی ادامه داد: کسی که می‌خواهد عقل دیگران را بپروراند خود باید اهل حکمت باشد و ابتدا عقل خود را بپروراند.

آیت‌الله بهشتی، با بیان این که یک مبلغ دین باید از هر لحاظ جامع باشد، گفت: علمای بزرگ ما جامع بودند؛ چرا که حوزه، هم به فقه مصطلح و هم به مسائل عقلی نیاز دارد  بزرگانی همچون علامه حلی در این مسائل سرآمد بودند.

این استاد حوزه با اشاره به ابزارهای مختلف تبلیغی و به‌کارگیری شیوه‌های مختلف در این زمینه افزود: مبلغ باید این هنر وعلم را داشته باشد که علاوه بر آشنایی مردم با دین، بتواند با سؤال و منطق دشمنان مخالف عقاید را نیز مغلوب کند.

این استاد حوزه و دانشگاه موعظه را بسیار تأثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: خاصیت موعظه این است که انسان را از خواب غفلت بیدار می‌کند و وقتی حضرت امام (ره) در پایان درس دقایقی موعظه می‌کردند، اشک طلبه‌ها جاری می‌شد،‌بنابراین کسی که موعظه می‌کند خود نیز باید موعظه پذیر باشد.

عضو خبرگان رهبری بیان داشت:‌ اگر انسان تقوا پیشه کند و از اوقاتش درست بهره‌‌برداری نماید، خداوند توفیق می‌دهد تا نردبان ترقی را یکی پس از دیگری طی کند.

 آیت‌الله بهشتی به اهمیت منبر اشاره کرد و گفت: باید عظمت منبر را بدانیم خیلی از مراجع بزرگ از راه منبر توانستند درس بخوانند و به این مقام علمی برسند.

وی در پایان با بیان این که غنای علمی، فقر عالم را جبران می‌کند، تولید فکر را برای طلاب ضروری برشمرد و بیان نمود: مقام معظم‌ رهبری در تولید علم و فکر بسیار تأکید می‌کنند چرا که با تولید علم و فکر، جامعه مترقی می‌شود.

 

علیرضا سهلانی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha